Το εμβληματικό και μεγαλοπρεπές Ιστορικό Café Louvre στην Πράγα έχει αφήσει ανεξίτηλα το ίχνος του στην ιστορία της πόλης.
Οι πόρτες του Café Louvre άνοιξαν το 1902. Από τότε, στο χώρο αυτό άνθισαν βαθιές φιλίες, γράφτηκαν μυθιστορήματα, δημιουργήθηκαν Ενώσεις.
Και παρότι οι ρυθμοί σήμερα είναι διαφορετικοί , στο Café Louvre επιμένουν πάντα στη διατήρηση της παράδοσης του καφέ. Έτσι στις μέρες μας οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα ενός Ιστορικού, «μεγάλου» Καφέ, όπως το γνώριζαν ο Franz Kafka, ο Albert Einstein και ο T. G. Masaryk.
Το 1902 το Grand Cafe Louvre έκανε εγκαίνια στη λεωφόρο Ferdinand, και ήδη εκείνη τη χρονιά, ο γερμανικός φιλοσοφικός κύκλος των οπαδών του Franz Bretan αρχίζει να συγκεντρώνεται εκεί. Ανάμεσα στα τότε διάσημα μέλη του είναι ο ψυχολόγος Josef Eisenmeyer, ο λέκτορας Alfred Kastil, ο Oskar Kraus, ο Hugo Bergmann, η Berta Fantova, ο καθηγητής Emil Utitz, ο δικηγόρος Felix Weltsch, ο Max Brod και ο Franz Kafka. αυτή τη φορά.
Το 1905 ο Max Brod αποκλείεται από τη φιλοσοφική ομάδα και ο Franz Kafka φεύγει επίσης από την ομάδα σε ένδειξη αλληλεγγύης. Και οι δύο συνεχίζουν να επισκέπτονται το Καφέ και μαζί με άλλους φίλους τους χρησιμοποιούν διαφορετική αίθουσα για τις συναντήσεις τους.
Το 1911 η Sursum Art Association, συναντήθηκε τρεις φορές στο Καφέ. Ανάμεσα στα μέλη της ‘Ενωσης ο Emil Pacovský, ο Josef Váchal, ο Jan Konůpek, ο Jan Zrzavý, ο E. Frynta, ο Μ. Alšová, ο R. Medek και άλλοι.
Το 1912 ο Albert Einstein, ο οποίος εργαζόταν στο γερμανικό πανεπιστήμιο της Πράγας ήταν από τους τακτικούς επισκέπτες του Café Louvre. Του άρεσε να κάνει παρέα με τον George Pick και με τον Vladimír Heinrich, αργότερα καθηγητή αστρονομίας στο τσεχικό πανεπιστήμιο.
Στις 15 Φεβρουαρίου του 1925, 38 συγγραφείς υπέγραψαν στο Café Louvre την ίδρυση του τσεχοσλοβακικού κέντρου PEN Club. Ο πρώτος πρόεδρός του ήταν ο Karel Čapek και επίτιμος προσκεκλημένος του πρώτου δείπνου του Pen Club ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, T. G. Masaryk.
CAFE LOUVRE
Národní 22,Prague 1, 110 00
+420 724 054 055